Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Bu nedenle yangın kaynaklı birey kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu keyfiyet yangın merdiveni imalatı bâtınin gereken özenin gösterilmesi gerektiğini soyıtlamaktadır. 

Yukarıda yan saha kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kabilinden ivedi durumlarda içeriden ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mahzur olmayan bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini sineeriye hapseder.

Yangın Kapısı Kilidi kapının spontane kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve dumanın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı sertya kapanmaktadır.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, diğer yangın bapları kadar yapı eminği tasarının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, nâre dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına allıkınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlayabilir.

Yangın en ciddi risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, anatomi boşaltma temizışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi altında tutulması hayati ögönen taşımaktadır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir müddet ısı ve flama intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden yangın kapısı almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı kabil şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın bapsı kesinlikle hizmet mimarilmalıdır? Yangın bapları düzgün bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın aksiyonlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek midein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak yoklama edilmesi, bapnın essah bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin ciddi olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının muayene edilmesini sineerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve işçilikaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapısı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı yakın itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik branş şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı ciğerin enikonu konulevsel şekilde vazife yapmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan bapya maruz isimdir.

Report this wiki page